Thursday, April 24, 2008

SRİ LANKA

Hindistan'ın güney ucundan sadece 50 kilometre uzaklıktaki Sri Lanka tamamen farklı bir yeryüzü parçası. İki haftalık bir geziyle her tarafını keşfedilebilecek kadar küçük ama göz alıcı kültürel ve doğal çeşitliliğe ev sahipliği yapabilecek kadar da büyük.


Adada; heykel, resim ve mimaride Budizm etkilerinin yanında Hindu, Hıristiyan, Müslüman ve Batı kültürlerinin izlerini de görmek mümkün. Yine de Sri Lanka'nın asıl çekiciliği olağanüstü doğasında yatıyor. Sahil şeridi göz alabildiğine uzanan kumsallara ev sahipliği yaparken, adanın iç kısımlarını gezenler, sürekli değişen manzaranın tadını çıkarabiliyor.

Şimdi Sri Lanka'nın gizli güzelliklerini özel şoför eşliğinde iki haftalık bir gezintiyle keşfedebilirsiniz. Beşinci yüzyıldan kalma taştan yapılmış Sigiriya kale-kenti, Anuradhapura'nın tarihi Budist tapınakları ve Pinnewala'daki fil yetimhanesi bu gezide uğranacak sayısız duraktan birkaçı. Sri Lanka tatili adanın etkileyici kumsallarından birinde vakit geçirmeden tamamlanmış sayılmaz.


Konaklamaya gelince, denize sıfır, beş yıldızlı Lighthouse Hotel Galle bu egzotik adada kalabileceğiniz mükemmel bir seçim. Gerisi size kalmış. Daha fazla bilgi için www.coxandkings.co.uk

1 comment:

Learn Digital Marketing said...

I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

ATATÜRK'ÜN RİCASI

Ey milletim, Ben Mustafa Kemal'im... Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim, Hala en hakiki mürşit, değilse ilim, Kurusun damağım dili...