Thursday, July 26, 2007

Cilt Bakımı





Vücudun güneş gibi parlasın

Hala vücuduna esaslı bir yaz bakımı yapmadıysan, acele et. Plajda, alışverişte, partide güneş gibi parlayan ışıl ışıl bir vücuda sahip ol!

1. Açık ayakkabı giydiğinde ayaklarının bakımlı görünmesi için çorap ve spor ayakkabı giydiğin günlerde topuklarına vazelin sür.

2. Akne oluşmasını engellemek için iki saate bir yüzünü temizleme mendilleriyle sil ve güneş koruma kremini tekrar uygula.

3. Her gün plajda kullandığın şapka ve bandanalarını iki günde bir yıka. Böylece üzerlerinde güneş yağı birikmesini ve bu yağların yüzünde sivilce yapmasını engellersin.

4. Bronzlaştırıcını güneş koruma kreminle karıştırarak sür ve plajda parla.

5. Yatmadan önce tırnak diplerine zeytinyağı sür ve ellerine pamuklu eldiven giyerek uyu. Tırnakların manikürlü gibi olacak.

6. İkinci kat bronzlaştırıcını bacaklarının sadece iç ve dış taraflarına sür, ön kısmına değil. Böylece bacakların olduğundan daha ince görünecek.

7. Göz çevrendeki hassas deriyi, büyük güneş gözlüklerinin arkasına saklayarak kırışmasını engelle.

8. Günde en az altı bardak su içerek vücudundaki toksinlerin atılmasını hızlandırabilir ve sivilce oluşumunu engelleyebilirsin.

9. Sentetik karışımlı, hava geçiren kıyafetler, teri sürekli vücuduna yakın tutan pamuklu kıyafetlere göre daha sağlıklıdır.

10. Bütün gün yüzmekten ve güneşte yanmaktan kabaran üst derine hafif bir peeling yaparsan, fazla uğraşmadan sağlıklı bir cilde kavuşursun.

11. Kıyafetler seni güneşin zararlı ışınlarından korumaya yetmez. Örneğin beyaz t-shirt 9 SPF’ye kadar koruma sağlarken, siyah t-shirt’te bu koruma sadece 10 SPF’ye yükseliyor. Bu nedenle dışarı çıkmadan önce güneş gören yerlerine en az 15 SPF koruma faktörlü krem sür.

12. Vücudunun ön plana çıkarmak istediğin yerlerine ışıltılı vücut losyonu sür.

13. Plajda geçirdiğin bir günün ardından vücuduna mutlaka nemlendirici sür çünkü güneş cildini kurutur ve bu da cildinin nem dengesini korumak için daha fazla yağ üretmesine, sonunda da sivilcelerin oluşmasına neden olur.

14. Her gün kullandığın yüz toniğini buzdolabında sakla. Sıcak yaz sabahlarında yüzünü soğuk tonikle temizlemek için sabırsızlanacaksın.

15. Olgun bir avokadonun yarısını, 2 yemek kaşığı ezilmiş arı polenini ve 1 yemek kaşığı balı karıştır ve yüzüne sür. 20 dakika bekledikten sonra yüzünü iyice yıka.

16. Güneşten gerilmiş cildine soğutulmuş aloe jeli uygula.

17. Sıcakta vücudunda oluşabilecek akneleri önlemek için arındırıcı özelliği olan bir duş jeli kullan.

No comments:

ATATÜRK'ÜN RİCASI

Ey milletim, Ben Mustafa Kemal'im... Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim, Hala en hakiki mürşit, değilse ilim, Kurusun damağım dili...