Monday, July 23, 2007

Cilt Bakımı




Cilt kuruluğu ciltte kaba, pullu, kırışık görünüme neden olup kaşıntıya ve çatlamalara yol açabiliri. Cildin kurumaya eğilimi yaşla birlikte artar. Cilt kuruluğunu gidermek için normal cilt yağlarının kaybolmasını engellemek ve cilde yağ eklemek gerekir. Cildin su ile ıslatılması durumu kötüleştirir, çünkü cildi yumuşak tutan doğal yağları uzaklaştırır. Sabunlar ve uygunsuz kozmetik ürünler, hatalı cilt bakımları da benzer etkileri yaparak kaba görünüme yol açar, cildi yıpratır, cildin erken yaşlanmasına sebep olur.

Aşırı yağ üretimi besinlerle ilişkisiz olup cilt yapısına bağlı ortaya çıkar. Yağlı ciltlerde veya karma ciltlerde yağı kurutmaya çalışmak rebound etki (ters etki) yaparak durumu kötüleştirir. Cildi dengeleyici, ancak kurutmayan özel bakımlar uygulanmalıdır.Örnek ürünleri aşağıdaki cilt bakım reçetelerinde bulabilirsiniz.

Cilt tipiniz ve cildinizin ihtiyacı teşhis edilerek gereken profesyonel bakımlar uygulanmalıdır. Profesyonel bakımlara örnekler:

-Kollajen bakımlar (kollajen serumlar,kollajen maskeler,...),

-Güneş sonrası onarıcı bakımlar (antioksidanlar,peeling veya mikrodermabrazyon ile lekelerin azaltılması,kollajen ile güçlendirme,yoğun nem maskeleri...)

-Yoğun destekleyici bakımlar (vitamin-E,vitamin-C,antioksidanlar içeren serumlar ve maskeler),

-Yoğun besleyici ve kırışıklık azaltıcı bakımlar (DNA-RNA ,FOSFOLİPİD serumları ve maskeleriQ-10 enzim kürleri,havyar bakımı,...)

-Kırışıklığın derinliğine göre peeling, lifting, dermabrazyon, cilt altı enjeksiyonlar ...

Unutulmamalıdır ki bilinçli tercihler ve doğru uygulamalar ile cildinizin yıpranmasını geciktirebilir ve her zaman bakımlı olabilirsiniz.

No comments:

ATATÜRK'ÜN RİCASI

Ey milletim, Ben Mustafa Kemal'im... Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim, Hala en hakiki mürşit, değilse ilim, Kurusun damağım dili...